Connect with us

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με προέδρους επιμελητηρίων

Ελλάδα

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με προέδρους επιμελητηρίων

Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία εγώ τουλάχιστον  ακούω, όπου πηγαίνω σε όλη την Ελλάδα. Μια πραγματικότητα αρκετά ζοφερή η οποία, ταυτόχρονα, αδικεί τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας, τις οποίες εσείς κατεξοχήν εκφράζετε. Πιστεύω ότι σήμερα αδημονούν για μια άλλη πολιτική. Μια άλλη πολιτική, την οποία κατεξοχήν μπορεί να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία. Μια πολιτική, η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την απλοποίηση του διοικητικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος στο οποίο επιχειρείτε, την τόνωση της ρευστότητας. Έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στα κεφάλαια, τα οποία χρειάζεστε, για να μπορείτε αύριο να αναπτυχθείτε. Και πιστεύω ακράδαντα ότι καταλύτης για αυτήν τη μεγάλη αλλαγή, την οποία οραματιζόμαστε, είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Οι εκλογές σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη για τον τόπο έτσι ώστε να μην βουλιάξουμε σε ένα καθεστώς παρατεταμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Είναι αλήθεια ότι τυπικά το τρίτο πρόγραμμα τελειώνει στις 20 Αυγούστου του 2018. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι οι δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει αυτή η Κυβέρνηση θα μας συνοδεύουν για αρκετά χρόνια ακόμα.

Και είναι επίσης αλήθεια ότι, δυστυχώς, η χώρα μας υποβάλλεται -και θα υποβάλλεται- σε ένα καθεστώς αυξημένης επιτήρησης, το οποίο δεν μοιάζει με αυτό το οποίο επιβλήθηκε σε άλλες χώρες, που βγήκαν από Μνημόνια. Είμαστε, δηλαδή, περιορισμένοι ακόμα για αρκετά χρόνια, ως αποτέλεσμα των εσφαλμένων επιλογών αυτής της Κυβέρνησης. Πιστεύω, όμως, ακράδαντα -και αυτό είναι που θέλω Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία εγώ τουλάχιστον ακούω, όπου πηγαίνω σε όλη την Ελλάδα. Μια πραγματικότητα αρκετά ζοφερή η οποία, ταυτόχρονα, αδικεί τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας, τις οποίες εσείς κατεξοχήν εκφράζετε. Πιστεύω ότι σήμερα αδημονούν για μια άλλη πολιτική. Μια άλλη πολιτική, την οποία κατεξοχήν μπορεί να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία. Μια πολιτική, η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την απλοποίηση του διοικητικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος στο οποίο επιχειρείτε, την τόνωση της ρευστότητας. Έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στα κεφάλαια, τα οποία χρειάζεστε, για να μπορείτε αύριο να αναπτυχθείτε. Και πιστεύω ακράδαντα ότι καταλύτης για αυτήν τη μεγάλη αλλαγή, την οποία οραματιζόμαστε, είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Οι εκλογές σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη για τον τόπο έτσι ώστε να μην βουλιάξουμε σε ένα καθεστώς παρατεταμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Είναι αλήθεια ότι τυπικά το τρίτο πρόγραμμα τελειώνει στις 20 Αυγούστου του 2018. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι οι δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει αυτή η Κυβέρνηση θα μας συνοδεύουν για αρκετά χρόνια ακόμα.

Και είναι επίσης αλήθεια ότι, δυστυχώς, η χώρα μας υποβάλλεται -και θα υποβάλλεται- σε ένα καθεστώς αυξημένης επιτήρησης, το οποίο δεν μοιάζει με αυτό το οποίο επιβλήθηκε σε άλλες χώρες, που βγήκαν από Μνημόνια. Είμαστε, δηλαδή, περιορισμένοι ακόμα για αρκετά χρόνια, ως αποτέλεσμα των εσφαλμένων επιλογών αυτής της Κυβέρνησης. Πιστεύω, όμως, ακράδαντα -και αυτό είναι που θέλω να συζητήσω μαζί σας και γι’ αυτό και με ενδιαφέρουν και οι δικές σας απόψεις, ιδίως ενόψει της Δ.Ε.Θ. που αποτελεί πάντα την ευκαιρία για τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης να ξεδιπλώσει το σχέδιό του για την οικονομία- ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Και αυτόν το δρόμο τον υπηρετεί η δική μας η πολιτική. Είναι ένας δρόμος ο οποίος βάζει πάντα στο επίκεντρο τις δυνάμεις της υγιούς επιχειρηματικότητας. Αν οι δικές σας επιχειρήσεις δεν πατάνε καλά στα πόδια τους, δεν θα μπορέσετε εσείς να επενδύσετε αύριο. Αν αισθάνεστε ότι βουλιάζετε κάτω από χρέη τα οποία έχετε μεγάλη δυσκολία να εξυπηρετήσετε, θα βλέπετε μόνο το παρόν και δεν θα βλέπετε το μέλλον. Αν αισθάνεστε ότι για κάθε πρόσθετο ευρώ το οποίο κερδίζετε ένα μεγάλο κομμάτι πηγαίνει στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία, το κίνητρο γι’ αυτήν την πρόσθετη εργασία πολύ απλά δεν θα υπάρχει.

Η οικονομική πολιτική την οποία εκφράζει η Νέα Δημοκρατία είναι μια πολιτική η οποία θέλει να βρεθεί κοντά στις υγιείς δυνάμεις της αγοράς. Και θέλουμε να συνεισφέρουμε και εμείς ώστε να απενοχοποιήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Να στηρίξουμε εκείνες τις δυνάμεις της αγοράς που εσείς κατεξοχήν εκφράζετε, εδώ στην Αθήνα, αλλά κατεξοχήν στην ελληνική περιφέρεια, ώστε να μπορέσετε να αναπτυχθείτε, να δημιουργήσετε θέσεις απασχόλησης, να παράγετε πλούτο για εσάς, για τους εργαζόμενούς σας, αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Θέλω να σταματήσω εδώ, γιατί θέλω να μου δοθεί η ευκαιρία να ακούσω τους δικούς σας προβληματισμούς και να απαντήσω σε ερωτήσεις, τις οποίες ενδεχομένως να έχετε. Θέλω να ξέρετε ότι ο οργανωμένος δίαυλος επικοινωνίας σε θεσμικό επίπεδο μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του θεσμού των επιμελητηρίων υπάρχει, είναι ισχυρός, είναι ανοιχτός και θέλω να ενταθεί κι άλλο. Ξέρετε πολύ καλά ότι σε όλες μου τις περιοδείες μου δίνεται πάντα η ευκαιρία να συναντιέμαι με τα κατά τόπους επιμελητήρια και να ακούω τοπικούς προβληματισμούς. Και θέλω αυτές οι προτάσεις και οι σκέψεις σας για τα τοπικά ζητήματα τα οποία σας απασχολούν να φτάνουν μέχρι τη Νέα Δημοκρατία ώστε να μπορούν να φιλτράρονται και να εντάσσονται στα κατά τόπους περιφερειακά και τοπικά προγράμματα τα οποία καταρτίζονται. Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ».z
συζητήσω μαζί σας και γι’ αυτό και με ενδιαφέρουν και οι δικές σας απόψεις, ιδίως ενόψει της Δ.Ε.Θ. που αποτελεί πάντα την ευκαιρία για τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης να ξεδιπλώσει το σχέδιό του για την οικονομία- ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Και αυτόν το δρόμο τον υπηρετεί η δική μας η πολιτική. Είναι ένας δρόμος ο οποίος βάζει πάντα στο επίκεντρο τις δυνάμεις της υγιούς επιχειρηματικότητας. Αν οι δικές σας επιχειρήσεις δεν πατάνε καλά στα πόδια τους, δεν θα μπορέσετε εσείς να επενδύσετε αύριο. Αν αισθάνεστε ότι βουλιάζετε κάτω από χρέη τα οποία έχετε μεγάλη δυσκολία να εξυπηρετήσετε, θα βλέπετε μόνο το παρόν και δεν θα βλέπετε το μέλλον. Αν αισθάνεστε ότι για κάθε πρόσθετο ευρώ το οποίο κερδίζετε ένα μεγάλο κομμάτι πηγαίνει στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία, το κίνητρο γι’ αυτήν την πρόσθετη εργασία πολύ απλά δεν θα υπάρχει.

Η οικονομική πολιτική την οποία εκφράζει η Νέα Δημοκρατία είναι μια πολιτική η οποία θέλει να βρεθεί κοντά στις υγιείς δυνάμεις της αγοράς. Και θέλουμε να συνεισφέρουμε και εμείς ώστε να απενοχοποιήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Να στηρίξουμε εκείνες τις δυνάμεις της αγοράς που εσείς κατεξοχήν εκφράζετε, εδώ στην Αθήνα, αλλά κατεξοχήν στην ελληνική περιφέρεια, ώστε να μπορέσετε να αναπτυχθείτε, να δημιουργήσετε θέσεις απασχόλησης, να παράγετε πλούτο για εσάς, για τους εργαζόμενούς σας, αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

 Θέλω να σταματήσω εδώ, γιατί θέλω να μου δοθεί η ευκαιρία να ακούσω τους δικούς σας προβληματισμούς και να απαντήσω σε ερωτήσεις, τις οποίες ενδεχομένως να έχετε. Θέλω να ξέρετε ότι ο οργανωμένος δίαυλος επικοινωνίας σε θεσμικό επίπεδο μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του θεσμού των επιμελητηρίων υπάρχει, είναι ισχυρός, είναι ανοιχτός και θέλω να ενταθεί κι άλλο. Ξέρετε πολύ καλά ότι σε όλες μου τις περιοδείες μου δίνεται πάντα η ευκαιρία να συναντιέμαι με τα κατά τόπους επιμελητήρια και να ακούω τοπικούς προβληματισμούς. Και θέλω αυτές οι προτάσεις και οι σκέψεις σας για τα τοπικά ζητήματα τα οποία σας απασχολούν να φτάνουν μέχρι τη Νέα Δημοκρατία ώστε να μπορούν να φιλτράρονται και να εντάσσονται στα κατά τόπους περιφερειακά και τοπικά προγράμματα τα οποία καταρτίζονται. Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ».

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH