Connect with us

Έξι είδη τέντας που θα δροσίσουν το σπίτι σου

Χωρίς κατηγορία

Έξι είδη τέντας που θα δροσίσουν το σπίτι σου

Επέλεξε το κατάλληλο για τις ανάγκες του χώρου σου

Μπορεί ο Μάιος να μας έχει προβληματίσει με τις αλλαγές του καιρού, σύντομα, όμως, θα έρθουν οι μέρες που θα ανοίγουμε απελπισμένα τα κλιματιστικά μας, αναζητώντας λίγη δροσιά. Αν προτιμάς να χαλαρώνεις στο μπαλκόνι σου παρά στο σαλόνι θα γνωρίζεις ήδη ότι η κατάσταση χωρίς τέντες το καλοκαίρι είναι ανυπόφορη.

Συνήθως όταν σκεφτόμαστε τέντες έχουμε μία πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό μας. Στην πραγματικότητα η «υπόθεση τέντα» είναι μία ολόκληρη επιστήμη. Αν έχεις ήδη τέντες στο σπίτι σου ή έχεις ψάξει και στο παρελθόν θα γνωρίζεις ότι υπάρχουν πολλά είδη. Διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το σύστημα, το άνοιγμα, το μηχανισμό και άλλες παραμέτρους που θα δούμε στη συνέχεια.

Το Douleutaras.gr μας παρουσιάζει τα δημοφιλέστερα είδη τέντας που υπάρχουν στην αγορά και μας εξηγεί τα χαρακτηριστικά τους, για να επιλέξεις το κατάλληλο για τις ανάγκες του χώρου σου.

Τέντα «κασέτα» ή «κασετίνα»

Αυτό τον τύπο θα τον συναντήσεις με δύο ονομασίες, «κασέτα» ή «κασετίνα». Πρόκειται ίσως για την πιο μοντέρνα και εξελιγμένη λύση που θα βρεις στην αγορά σήμερα. Η κασετίνα συνδυάζει το τρίπτυχο αισθητικής, υψηλής αντοχής και λειτουργικότητας. Έτσι συνδυάζει οφέλη που σίγουρα πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

kaseta

Ας δούμε, όμως και το μηχανισμό της. Οι βραχίονες κλείνουν εσωτερικά σε μία ειδική θήκη αλουμινίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο προστατεύουν το ύφασμα και τα μηχανικά μέρη της τέντας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις κλιματικές αλλαγές. Χάρη σε αυτή τη καινοτομία προστατεύεται η τέντα αλλά και το ύφασμα της διατηρείται καθαρό στο πέρασμα του χρόνου. Αυτομάτως αυξάνεται η διάρκεια ζωής της ενώ η έξυπνη και εύκολη λειτουργία της θα σε γλιτώσουν από έξοδα καθαρισμού και συντήρησης της τέντας.

Κάθετη τέντα, ριντό ή ζελατίνα

Θέλεις να αξιοποιήσεις και να εκμεταλλευτείς κάθε γωνία του μπαλκονιού ή της βεράντας σου; Αν απάντησες θετικά τότε η κάθετη τέντα μπορεί να σου εγγυηθεί τα παραπάνω στο έπακρο. Η εφαρμογή και προσαρμογή της είναι απίστευτη ακόμα και στις πλαϊνές μεριές των μπαλκονιών και στα σημεία που καλύπτονται δύσκολα. Ως προς την κατασκευή έχεις ποικιλία επιλογών ανάμεσα σε μουσαμά, πανί ή ζελατίνα.

zelatina

Τα πλεονεκτήματα της τοποθέτησης τέντας γενικά είναι προφανή. Εκτός αυτών η τέντα ζελατίνα είναι φιλική προς το περιβάλλον, επιτρέπει πλήρη ορατότητα και φυσικό φωτισμό, χωρίς να κλείνει το χώρο. Χάρη στην εξέλιξη του συγκεκριμένου είδους τέντας τα τελευταία χρόνια πρέπει να σημειώσουμε ότι τα υλικά κατασκευής της δεν θαμπώνουν, ούτε τσαλακώνονται.

Τέντα με σπαστούς βραχίονες

Πρόκειται σίγουρα για τον πιο δημοφιλή τύπο τέντας στη χώρα μας. Η τέντα με τους αρθρωτούς, σπαστούς βραχίονες χαρίζει ευκολία αλλά και καλαισθησία στο χώρο. Ο μηχανισμός της σου δίνει την δυνατότητα να ορίζεις εσύ το ύψος της αλλά και πόσο απλωμένο θες το πανί της.

vraxiones

Οι αυτοματισμοί της όχι μόνο αναλαμβάνουν την προστασία της από τις καιρικές συνθήκες αλλά και την εμφάνισή της. Αυτό την καθιστά ιδανική τόσο για προσωπικούς όσο και επαγγελματικούς χώρους. Η εξελιγμένη αυτή μορφή της τέντας με σταθερούς βραχίονες θα σου λύσει τα χέρια.

Τέντα με σταθερούς βραχίονες ή με αντηρίδα

Η τέντα με τους σταθερούς βραχίονες αποτελεί μία από τις πιο κλασσικές επιλογές. Συνιστούν σταθερές και πρακτικές κατασκευές που αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου. Οι σταθεροί βραχίονες, όπου στηρίζεται η τέντα εξασφαλίζουν μέγιστη λειτουργικότητα και τέντωμα στο πανί της, το οποίο μαζεύεται εύκολα, είτε χειροκίνητα είτε με μηχανισμό. Σε αυτό το σημείο θα προτείναμε να προτιμήσεις τέντα με μηχανισμό ώστε να μην ταλαιπωρείσαι στο άνοιγμα και το κλείσιμό της.

antirida

Ο τύπος αυτός είναι ιδανικός, αν αναζητάς μία πρακτική και οικονομική λύση για κάθε χώρο και μέρος του σπιτιού. Όσον αφορά τα έξοδα επισκευής, είναι σχεδόν απίθανο να τα αντιμετωπίσεις μιας και εγγυάται μόνιμα αποτελέσματα.

Τέντα Καποτίνα

Θέλεις να καλύψεις κάποιο μικρό και στενό χώρο του σπιτιού σου; Η εφαρμογή της τέντας καποτίνας είναι ιδανική για αυτή την περίπτωση. Αυτό το είδος τέντας το συναντάμε συνηθέστερα σε εισόδους και παράθυρα καταστημάτων που θέλουν να προστατεύονται από το φως του ηλίου και τη βροχή. Αν, λοιπόν, έχεις κάποιο μικρό μπαλκόνι ή παράθυρο τότε αξίζει να το σκεφτείς.

kapotina

Επιτρέπει σε σένα να καθορίσεις τον τύπο της καμπύλης, αλλά και το υλικό κατασκευής της. Όποιο μοντέλο και να διαλέξεις, είναι καλό να ξέρεις ότι υπάρχει και η δυνατότητα σταθερής ή κινητής έκδοσης.

Τέντα Πέργκολα

Το σύστημα της πέργκολας προστατεύει από τον ήλιο και την βροχή, τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε όπως σε βεράντα, σε ταράτσα ή στην αυλή του σπιτιού σου.

pergola

Οι κολώνες που την στηρίζουν της χαρίζουν σταθερότητα και αντοχή ενώ μπορεί εύκολα να διασφαλιστεί το σωστό τέντωμα του πανιού με τον κατάλληλο μηχανισμό. Στις αγαπημένες επιλογές που έχουν μεγάλη απήχηση βρίσκεται η ξύλινη πέργκολα, η πέργκολα αλουμινίου και η πέργκολα με πανί.

https://www.newsbeast.gr

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH