Connect with us

Έτσι θα κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελλάδα

Έτσι θα κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκονται οι εκλογές. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης σε κρίσιμα θέματα αναμένεται να οδηγήσουν σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα εξαντλήσει την τετραετία και άρα οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2019.

Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί τελικώς να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία είτε το φθινόπωρο του 2018 είτε το αργότερο την άνοιξη του 2019.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι συμφωνούν σε κάτι: Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη αρχίσει και η χώρα έχει μπει σε μία άτυπη προεκλογική περίοδο.

Παρότι λοιπόν επισήμως δεν έχει δοθεί ακόμα το σύνθημα για την εκλογική κούρσα, στη Νέα Δημοκρατία, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται το πώς θα κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον τελικώς επιβεβαιωθούν οι μετρήσεις και βρεθεί στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει κρύψει τη διάθεσή του για ρήξεις και ανατροπές σε ότι έχει να κάνει με την στελέχωση τόσο του υπουργικού συμβουλίου, όσο και με τις υπόλοιπες θέσεις στο κράτος.

Όσοι παρακολούθησαν όμως την τοποθέτησή του στην παρουσίαση του βιβλίου “Ηγεσία” του καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά πήραν για πρώτη φορά μία τόσο ξεκάθαρη γεύση για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητήματα που αφορούν πρακτικές που θα χρησιμοποιήσει ως πρωθυπουργός.

“Όταν καλείσαι να στελεχώσεις θέσεις ευθύνης του κρατικού μηχανισμού πρέπει να αναζητάς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρώτα είναι τα ηθικά χαρακτηριστικά όπως εντιμότητα, εργατικότητα, ταπεινότητα. Η αλαζονεία είναι η μεγάλη πληγή της ηγεσίας” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας σαφή τα κριτήρια, βάση των οποίων θα επιλέξει τους συνεργάτες του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε για μία ακόμα φορά πως θα επιμείνει ιδιαίτερα στην αποτελεσματικότητα και στην απόλυτη εκτέλεση των όσων θα πρέπει να γίνουν. Η παρακάτω αναφορά είναι απολύτως ενδεικτική για το πώς αντιλαμβάνεται τη θέση του πρωθυπουργού.

“Ο ηγέτης θα πρέπει να μάθει να συνεργάζεται ενδεχομένως και με ανθρώπους που δεν συμπαθεί. Όταν πρέπει να γίνει μια δουλειά, μπορεί να χρειαστούμε να επιλέξουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που δεν μας ταιριάζουν στο χαρακτήρα για να πάμε να πιούμε καφέ, αλλά είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για την κατάλληλη δουλειά” τόνισε, καθιστώντας μάλιστα σαφές ότι η αλήθεια για εκείνον είναι το νούμερο ένα ζητούμενο.

“Η μαγική λέξη είναι η ειλικρίνεια. Σε μία εποχή που όλοι αμφισβητούνται, το να είσαι ο εαυτός σου και να λες τα πράγματα που πιστεύεις , τότε μπορείς να κερδίσεις ως ηγέτης την εμπιστοσύνη των πολιτών”, πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Στην Ελλάδα κάνουμε τη διάκριση μεταξύ πολιτικών και τεχνοκρατών, ως εάν ο πολιτικός να είναι κάτι διαφορετικό από τον τεχνοκράτη και αυτές οι έννοιες να μην τέμνονται. Πιστεύω ότι με αυτήν την έννοια ο ηγέτης, ο καλός πολιτικός, πρέπει να είναι και πολιτικός και τεχνοκράτης”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στους πολίτες τις προτάσεις του γύρω από μία σειρά θεσμικών αλλαγών. Αυτές θα αφορούν τη λειτουργία του κοινοβουλίου και εκείνη του υπουργικού συμβουλίου.

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH