Connect with us

Πάσχα και Μεγάλη Εβδομάδα σε όλο το Κόσμο (Φωτογραφικές Ιστορίες)

Ελλάδα

Πάσχα και Μεγάλη Εβδομάδα σε όλο το Κόσμο (Φωτογραφικές Ιστορίες)

Οι Χριστιανοί σε όλο το κόσμο θα γιορτάσουν την Ανάσταση του Ιησού Χριστού την Κυριακή , μια γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας και το τέλος της Σαρακοστής .

Εορτές σε όλο τον κόσμο φέρνουν μια ποικιλομορφία παραδόσεων τόσο διαφορετικών όσο και οι χώρες που τις γιορτάζουν.Παρακάτω θα δούμε εικόνες των χριστιανών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα , με αναπαραστάσεις της Σταύρωσης , προσκυνήματα , βαπτίσεις και πολλά άλλα.

Ένα κορίτσι φοράει κοστούμι αγγέλου κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στο Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό στη Μανάγκουα (Esteban Felix/Associated Press)
Ένας άνδρας συμμετέχει σε αναπαράσταση των Παθών του Ιησού Χριστού τη Μεγάλη Παρασκευή κατά τη διάρκεια εορτασμών της Μεγάλης Εβδομάδας στην παραγκούπολη Rocinha στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Felipe Dana/Associated Press)
Κληρικοί περπατάνε κρατώντας κεριά κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πέμπτης στη πομπή για το Πλύσιμο των ποδιών μέσα στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου , παραδοσιακά πιστεύεται ότι είναι ο τόπος ταφής του Ιησού Χριστού , στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ (Bernat Armangue/Associated Press)
Μετανοούντες από αδελφότητα «Jesus Yacente» λαμβάνουν μέρος σε πομπή στη Ζαμόρα της Ισπανία(Daniel Ochoa de Olza/Associated Press)
H Σταύρωση του Ιησού Χριστού τη Μεγάλη Παρασκευή στο Gauhati της Ινδίας
Το τελετουργικό Gaga είναι ένας συνδυασμός Santeria , Voodoo και του Χριστιανισμού , που πραγματοποιειτε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας στις παρυφές του Σάντο Ντομίνγκο (Erika Santelices/AFP/Getty Images)
Valverde de la Vera, Spain (David Ramos/Getty Images)
Eργαζόμενοι καθαρίζουν τα χρώματα μετά γιορτή τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Αντίγκουα Γουατεμάλα , (Moises Καστίγιο / Associated Press)
Ο Ισπανός Ignacio Fajardo τραγουδάει για τον Ιησού Χριστό κατά τη διάρκεια των εορτών στη Jerez της Ισπανίας ( Emilio Morenatti / Associated Press )
Η Cheryl Sodini της Καθολικής Εκκλησίας Holy Rosery μέσα σε ένα πλήθος σχεδόν 1000 καθολικών πιστών από την περιοχή του Memphis, που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας Πασχαλινής Λειτουργίας της Αυγής στο νεκροταφείο Calvary στο Memphis. (Jim Weber/The Commercial Appeal/Associated Press)
Κινέζοι καθολικοί προσεύχονται κατά τη διάρκεια της Πασχαλινής λειτουργίας στον ιστορικό ναό South Cathedral στο Πεκίνο. (Mark Ralston/AFP/Getty Images)
Ο Αρχιεπίσκοπος του York, Dr. John Sentamu, βαπτίζει έναν πιστό κατά τη διάρκεια τελετής . Η βάπτιση ενηλίκων με βύθιση ολόκληρου του σώματος στο νερό είναι τελετουργικό που σηματοδοτεί το συμβολικό θάνατο της παλιάς ζωής του πιστού και την αναγέννησή του στη νέα του ζωή του ως Χριστιανού (Bethany Clarke/Getty Images)
Ρωμαίοι καθολικοί πιστοί κρατώντας κεριά σχηματίζουν πομπή ακολουθώντας την εικόνα της Παναγίας Παρθένου έξω από μια Καθολική εκκλησία την Κυριακή του Πάσχα στην πόλη Quezon των Φιλιππίνων (Jay Directo/AFP/Getty Images)
Πιστός κουβαλάει σταυρό κατά τη διάρκεια αναπαράστασης της πορείας του Χριστού προς τη Σταύρωση, στη Σεούλ (Lee Jin-man/Associated Press)
Καθολικοί από τη Λευκορωσία προετοιμάζονται για λατρευτική πασχαλινή πομπή στη μικρή πόλη Ivenets. (Viktor Drachev/AFP/Getty Images)
Καβαλάρηδες τραγουδούν κατά τη διάρκεια παρέλασης στο Wittichenau της Γερμανίας. Πρόκειται για Σλαβική μειονότητα της ανατολικής Γερμανίας που γιορτάζουν το Πάσχα με πομπές έφιππων, ντυμένων με κοστούμια του 19ου αιώνα, που περιηγούνται από χωριό σε χωριό τραγουδώντας για να αναγγείλουν την Ανάσταση του Ιησού Χριστού (Carsten Koall/Getty Images)
Οι κάτοικοι της πόλης Santa Rosa Xochiac παρακολουθούν το κάψιμο του Ιούδα Ισκαριώτη στο Μεξικό. Το κάψιμο του Ιούδα κατά τη διάρκεια του Πάσχα είναι τελετουργικό που απαντάται σε πολλές κοινότητες, όπου ένα ομοίωμα του Ιούδα Ισκαριώτη κρεμιέται τη Μεγάλη Παρασκευή και καίγεται την Κυριακή του Πάσχα (Christian Palma/Associated Press)
Χριστιανική οικογένεια Κοπτών μπροστά από εκκλησία στο Κάιρο, προετοιμάζεται για τη διακόσμηση της εκκλησίας από φύλλα φοίνικα (Asmaa Waguih/Reuters)
Χριστιανοί παρακολουθούν τη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στην Εκκλησία Sacred Heart στο Lahore του Pakistan (Arif Ali/AFP/Getty Images)
Ο εφημέριος Tom Louis δέχεται την αγκαλιά της Lucille Lambruschi, μετά την βάπτισή της δεύτερης στον Κόλπο του Μεξικό. Ακολούθησε λατρευτική τελετή, την ώρα της Ανατολής του ήλιου, στην παραλία Vanderbilt στην Νάπολη της Φλόριντα την Κυριακή του Πάσχα (Scott McIntyre/Naples Daily News/Associated Press)
Γυναίκα χορεύει κατά τη διάρκεια της ετήσιας πομπής στο καρναβάλι του Lagos, πανηγυρίζοντας την γιορτή του Πάσχα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής (Pius Utomio Ekpei/AFP/Getty Images)
Η καλλιτέχνιδα Olga Dawidczyk μας δείχνει ένα διακοσμημένο πασχαλινό αυγό. Τα παραδοσιακά πασχαλινά αυγά διακοσμούνται με το λευκό μυελό του φυτού βούρλου και χρωματιστό μαλλί (Kacper Pempel/Reuters)
Mezokovesd, Ουγγαρία. Εδώ ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε την αντίδραση ντόπιων κοριτσιών με παραδοσιακές φορεσιές της μειονότητας Matyo την ώρα που τους πετούν νερό τα αγόρια κατά τη διάρκεια πρόβας για τις παραδοσιακές εορταστικές πασχαλινές εκδηλώσεις. Πρόκειται για ένα τελετουργικό γονιμότητας που έχει τις ρίζες του στον 2ο αιώνα μ.Χ. (Attila Kisbenedek/AFP/Getty Images)
Η Nadia Coppola σμίγει με τους προσκυνητές του Northern Cross στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού προς το Holy Island, στην Αγγλία. Το Northern Cross είναι ένα ετήσιο οικουμενικό προσκύνημα που αφορά στο κουβάλημα σταυρού στο Lindisfarne (Holy Island), την περίοδο του Πάσχα. Ιδρύθηκε το 1976 από πεζοπόρους του Student Cross που αναζητούσαν ένα νέο προορισμό και οδήγησαν προσκυνητές από το Penrith ως το Lindisfarne. Με τα χρόνια ανέπτυξε κι άλλα σκέλη και σήμερα αριθμεί 7 σκέλη που ξεκινούν από διαφορετικές περιοχές της Σκωτίας και της Αγγλίας. Παρόλη την έντονα Χριστιανική χροιά του, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν άνθρωποι όλων των θρησκειών, ακόμη και άθεοι (Jeff J Mitchell/Getty Images)
Ένας άντρας αναπαριστά τη Σταύρωση του Ιησού Χριστού κατά τη διάρκεια λατρευτικής πομπής στο χωριό Jernaya του Λιβάνου (Mahmoud Zayyat/AFP/Getty Images)
Πομπή πιστών επικεφαλής της οποίας είναι εφημέριοι διαφόρων εκκλησιών της ευρύτερης περιοχής της Νέας Υόρκης, βαδίζουν πάνω στη Γέφυρα του Brooklyn κατά τη διάρκεια του 17ου «Δρόμου του Σταυρού» (Michael Nagle/Getty Images)
Ένα αγόρι κρατάει κλαδιά με παραδοσιακή διακόσμηση κατά τη διάρκεια πομπής την Κυριακή των Βαΐων, στο Λόφερ της Αυστρίας (Kerstin Joensson/Associated Press)
Οι μετανοούντες της παρέλασης του San Gonzalo, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, στη Σεβίλλη (Cristina Quicler/AFP/Getty Images)
Ένα κοριτσάκι παρατηρεί μια εικόνα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων στην Ονδούρα (Orlando Sierra/AFP/Getty Images)
Μια γυναίκα προσεύχεται κρατώντας φύλλα φοίνικα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων, που έγινε σε εξωτερικό χώρο, μπροστά από τον κατεστραμμένο από το σεισμό Καθεδρικό του Port-au-Prince της Αϊτής (Ramon Espinosa/Associated Press)
Ένας μετανοών μαστιγώνεται μπροστά από τον Καθεδρικό του San Fernando στις Φιλιππίνες, για να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες του ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν είναι αποδεκτές από την Καθολική εκκλησία (Bullit Marquez/Associated Press)
Μετανοούντες της αδελφότητας «Cristo de la Buena Muerte” συμμετέχουν σε λατρευτική πομπή στην Zamora της Ισπανίας (Daniel Ochoa de Olza/Associated Press)
Πιστοί κουβαλούν ένα τεράστιο ξύλινο σταυρό εισερχόμενοι στην εκκλησία του Πανάγιου Τάφου κατά τη διάρκεια της λατρευτικής πομπής της Μεγάλης Παρασκευής στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ (Gali Tibbon/AFP/Getty Images)
Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού φροντίζουν τα τραύματα στα πόδια ευσεβών προσκυνητών της Παρθένου της Copacabana που προκλήθηκαν μετά από πεζοπορία 140 χλμ από το La Paz ως το Ιερό της Παρθένου στην λίμνη Τικιτάκα, Βολιβία (Aizar Raldes/AFP/Getty Images)
Ηθοποιοί έτοιμοι να εκτελέσουν το τελετουργικό “Via Crucis” στην κοινότητα Tzintzuntzan στο Michocan του Μεξικό. Οι ηθοποιοί αποκαλούνται “Espias” (κατάσκοποι) και περιπλανώνται στην κοινότητα αναζητώντας τον Χριστό (Alfredo Estrella/AFP/Getty Images)
Μέλη της «Ισπανικής Λεγεώνας» περιφέρουν ένα άγαλμα του Χριστού στην Εκκλησία Santo Domingo de Guzman κατά τη διάρκεια μιας πομπής την Μεγάλη Εβδομάδα στην Μάλαγα της Ισπανίας .(Jorge Guerrero/AFP/Getty Images)
Ο David Rothschiller μεταφέρει ένα σταυρό στη γειτονιά Silver Lake του Λος Άντζελες τη Μεγάλη Τετάρτη για τη προώθηση της αγάπης του Ιησού (Frederic J. Brown/AFP/Getty Images)

Πηγή: TheBoston
Μετάφραση: Όλγα Καλογήρου

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH