Connect with us

Φωτεινή Αραμπατζή :Φοροελαφρύνσεις σε αγροτοκτηνοτρόφους

Γρεβενά

Φωτεινή Αραμπατζή :Φοροελαφρύνσεις σε αγροτοκτηνοτρόφους

Δεσμεύσεις της Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή στους αγροτοκτηνοτρόφους των Γρεβενών.

Για συγκεκριμένες φορολογικές ελαφρύνσεις ειδικά για τον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο αλλά και γενικότερη μείωση των φορολογικών δεικτών, δεσμεύθηκε η Τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κατά την προχθεσινή της επίσκεψη στα Γρεβενά , όπου έδωσε το παρόν στη καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της τοπικής Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος. Η, πρόσφατα ορισμένη, Περιφερειακή τομεάρχης της ΝΔ στους Νομούς Γρεβενών και Κοζάνης, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής ευρεία σύσκεψη με αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής, άκουσε τα προβλήματά τους και παρουσίασε το πρόγραμμα της ΝΔ για τον αγροτοκτηνοτροφικό χώρο, ενώ λίγο αργότερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε: «Σε ότι αφορά τη φορολογική πολιτική, οι αγρότες θα φορολογούνται με συντελεστή 9% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ και από εκεί και πέρα, για εισόδημα από 10.000 ευρώ και πάνω, θα υπάρχει κλιμάκωση των φορολογικών δεικτών, ένας εξορθολογισμός τους, προκειμένου να μην είναι δυσβάσταχτοι και αποτελούν τροχοπέδη και θηλιά στο λαιμό των αγροτοκτηνοτρόφων. Θυμίζω άλλωστε τη δέσμευση του προέδρου μας για μείωση γενικώς των φορολογικών δεικτών από το 29% στο 20% σε δύο χρόνια από την ανάληψη της επόμενης κυβέρνησης από τη ΝΔ».

Εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στη κυβέρνηση, στους χειρισμούς και τις πολιτικές που εφαρμόζει για τον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο, η κα Αραμπατζή έκανε λόγο για εξαπάτηση των αγροτών, για πρωτοφανή φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή, για εκτίναξη του κόστους παραγωγής, αλλά και απώλεια κοινοτικών κονδυλίων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τα προβλήματα των αγροτών είναι γνωστά στη ΝΔ. Αν θα υπήρχε μία επαγγελματική τάξη η οποία εξαπατήθηκε, ίσως, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη από τη κυβέρνηση Συριζα-ΑΝΕΛ, αυτή είναι σίγουρα ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της χώρας. Δε μπορεί κανείς να ξεχάσει την εικόνα του κ. Τσίπρα πάνω στα τρακτέρ, να υπόσχεται τα πάντα στους αγρότες και να είναι ο πρωθυπουργός που, όχι απλά δε τήρησε όσα υποσχέθηκε, αλλά έπραξε τα ακριβώς αντίθετα, επιφυλάσσοντας για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας μια πρωτοφανή φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή, μια πρωτοφανή εκτίναξη του κόστους παραγωγής, μια πλημμελή, ατυχή και μοιραία διαχείριση όλου του κοινωνικού κεκτημένου, που σημαίνει δηλαδή, των επιδοτήσεων του πρώτου και, κυρίως, του δεύτερου πυλώνα, όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και όλων των πολύτιμων κονδυλίων που έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει η χώρα μας, αλλά δυστυχώς, με τη πρωτοφανή διαπραγματευτική της απουσία, βρέχει χρήματα και εμείς ως χώρα κρατάμε ομπρέλες».

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε ότι εκτός από τα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης: «Η ΝΔ εξετάζει τη παροχή κίνητρων στους αγρότες έτσι ώστε να δίνουν τη παραγωγή τους στις ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, προκειμένου να χτιστούν υγιή και δυνατά συλλογικά αγροτικά σχήματα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίσης εξετάζει των εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών και θέτει ως προτεραιότητα τη βέλτιστη και τάχιστη αξιοποίηση όλων των κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων».

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση εξαπέλυσε η κα Αραμπατζή και για τους χειρισμούς της στο Μακεδονικό ζήτημα, μιλώντας για «μία κυβέρνηση η οποία διαπραγματεύεται με χαρακτηριστικά μυστικής διπλωματίας, που βάζει ένα μείζον εθνικό ζήτημα στη μικροπολιτική σκακιέρα με όρους τυχοδιωκτισμού». « Δυστυχώς, βλέπουμε από τις διαρροές των Σκοπιανών ΜΜΕ ονόματα και διαπραγματεύσεις», ανέφερε, για να συμπληρώσει: «Δεν ακούσαμε τίποτα το συγκεκριμένο από το πρωθυπουργό στο Νταβός και στη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του για συνταγματική αναθεώρηση και ακούσαμε, με τεράστια δυσάρεστη έκπληξη, το πρωθυπουργό της γείτονος χώρας να λέει με το πιο πανηγυρικό τρόπο ότι δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης του συντάγματος».

Τέλος, η ίδια ανέφερε ότι η θέση της ΝΔ επί του Μακεδονικού ζητήματος, είναι απολύτως ξεκάθαρη: « Ενιαία λύση- πακέτο θα δομείται στους τρεις ακόλουθους πυλώνες: 1) Απαλοιφή κάθε είδους αλυτρωτικής διάθεσης των γειτόνων περί δήθεν μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, με απαραίτητη και αναντίρρητη προϋπόθεση τη συνταγματική αναθεώρηση του Συντάγματος των γειτόνων. 2) Ονομασία αμοιβαία αποδεκτή και από τον ελληνικό λαό, η οποία δε θα θίγει την ιστορία, τη ταυτότητα και τη ψυχή του ελληνικού έθνους και 3) Ονομασία με χρήση έναντι όλων. Τίποτα λιγότερο. Το κεκτημένο του Βουκουρεστίου το 2008 αποτελεί τη βάση, το μίνιμουμ για τη διαπραγμάτευση, η οποία θέλουμε να έχει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα». Κληθείσα, από τους δημοσιογράφους, να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της Novartis, η κα Αραμπατζή ανέφερε χαρακτηριστικά : « Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο “πνιγμένος” είναι η σημερινή κυβέρνηση.

Είναι ίδιων των ηττημένων, όταν δεν έχουν πολιτική επιχειρηματολογία, να επιχειρούν τη δημιουργία ατμόσφαιρας σκανδαλολογίας. Σ ε κάθε περίπτωση, η ΝΔ είναι απολύτως ξεκάθαρη και σε αυτό. Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται. Ναι στη σύσταση προκαταρκτικής εξεταστικής επιτροπής. Ναι, να χυθεί άπλετο φως. Ναι η δικαιοσύνη να κάνει ανεξάρτητη και ανενόχλητη, όπως το Σύνταγμα ορίζει, τη δουλειά της. Όλα στο φως, όλα υπό διερεύνηση, όχι, όμως με διάτρητο καθεστώς μαρτύρων, όχι με στημένες εξομολογήσεις».

Τέλος και σχετικά με τα νέα καθήκοντά της ως περιφερειακή τομεάρχης της ΝΔ σε Κοζάνη και Γρεβενά, σημείωσε ότι «Σήμερα βρίσκομαι στα Γρεβενά σε πανστρατιά εκλογικής ετοιμότητας την οποία έχει βάλει μπρος η ΝΔ, επικαιροποιώντας το διάλογο που έχει ξεκινήσει από το 2015 με τη κοινωνία και το παραγωγικό ιστό, για τη διαμόρφωση, την επικαιροποίηση, την προσαρμογή του προγράμματος της παράταξής μας σε τοπικό και βεβαίως, περιφερειακό επίπεδο. Η σημερινή επίσκεψη είναι η πρώτη από τις επισκέψεις οι οποίες θα ακολουθήσουν στο Νομό Γρεβενών. Έχω σκοπό να συναντήσω όλους τους παραγωγικούς φορείς, τους εκπροσώπους, τους Συλλόγους και έχω ήδη αποστείλει επιστολές και ζητώ υπομνήματα από τους περισσότερους, αν όχι από όλους εξ αυτών». ”Πρωϊνή” Γρεβενών

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH