potika

sfragides

makridis_giatros

Φούρνος μικροκυμάτων: 5 πιθανοί κίνδυνοι υγείας που δεν ξέρετε…

foyrnosmikrΣχεδόν κάθε σπίτι έχει πλέον και έναν φούρνο μικροκυμάτων. Από όταν πρωτομπήκαν στη ζωή μας πριν από περίπου 15 χρόνια, οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν “λύσει τα χέρια” κάθε νοικοκυράς, αλλά και… εργένη, με την ευκολία με την οποία μας βοηθούν να προετοιμάσουμε κάποια γεύματα και όχι μόνο.

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να “εξολοθρεύσει” πολλά θρεπτικά συστατικά από ένα γεύμα, αφήνοντάς σας ευάλωτους σε ασθένειες σε βάθος χρόνου.

Δείτε 5 βασικούς τρόπους με τους οποίους ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να πλήξει άμεσα ή έμμεσα την υγεία σας:

Τα μικροκύματα καταστρέφουν καταστρέφουν το μητρικό γάλα και τη βιταμίνη Β-12

Μάστιγα για την Ελλάδα το κάπνισμα και οι συνέπειές του

kapnisma3Μάστιγα αποτελούν για την ελληνική κοινωνία στις μέρες μας το κάπνισμα και οι συνέπειές του.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας το 10,6% των Ελλήνων πάσχει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το 9% από άσθμα ενώ ο καρκίνος του πνεύμονα εμφανίζεται όλο και σε μικρότερες ηλικίες και αποτελεί τη 2η αιτία θανάτου παγκοσμίως στους άντρες.Κύρια αιτία αυτών παθήσεων είναι το κάπνισμα.

«Σήμερα το 35-45% των Ελλήνων καπνίζουν ενώ στα ανεπτυγμένα κράτη το ποσοστό των καπνιστών κυμαίνεται από 15 έως 20%» επισήμαναν οι ειδικοί, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος και Παθήσεων από το περιβάλλον.

Επτά μύθοι για τον ήλιο που καταστρέφει το δέρμα μας

 

womanΠολλές φορές βγαίνουμε χωρίς προστασία στον ήλιο είτε γιατί έχει συννεφιά, είτε γιατί είναι απόγευμα ή νωρίς το πρωί. 

Ωστόσο ειδικοί τονίζουν πως υπάρχουν επτά μύθοι για τον ήλιο που καταστρέφουν το δέρμα μας. 

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουν, πως η σκιά και η συννεφιά προστατεύουν αποτελεσματικά από τον ήλιο ή ότι εφόσον φοράμε αντηλιακό ή είμαστε μέσα στο νερό δεν είναι δυνατό να καούμε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ η αλήθεια είναι διαφορετική. Αυτο υποστηρίζει ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος Μάρκος Μιχελάκης, που παραθέτει τους 7 μύθους για την ηλιοπροστασία που έχουμε υιοθετήσει αρκετοί από εμάς. Οι μύθοι μας βολεύουν γιατί κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη το καλοκαίρι, αλλά θέτουν σε κίνδυνο το δέρμα μας.

Σουσάμι: Ελιξίριο υγείας και καλής διάθεσης για τις γυναίκες

soysamiΤο σουσάμι είναι ένας από τους αρχαιότερους σπόρους που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος στην διατροφή του. Ο ρόλος του στην προστασία της καρδιάς και των αγγείων είναι γνωστός εδώ και χρόνια. Παράλληλα, σύμφωνα με ισχυρά ερευνητικά δεδομένα, το σουσάμι μπήκε στη λίστα των τροφίμων κατά του καρκίνου αλλά και την αντιμετώπιση των πόνων της οστεοαρθρίτιδας. 

«Σήμερα, συνδυασμένα αποτελέσματα διαφόρων μελετών, καθιστούν το σουσάμι σύμμαχο στην προσπάθεια των γυναικών να αντιμετωπίσουν σύγχρονα προβλήματα υγείας αλλά και να εκπληρώσουν μερικούς από τους σημαντικότερους στόχους τους, όπως την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, την καθυστέρηση της γήρανσης και την αντιμετώπιση των πόνων του προεμμηνορησιακού συνδρόμου», εξηγεί ο Γιάννης Χρύσου, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Παιδικό έκζεμα: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο το σκληρό νερό στο σπίτι;

MichelakisΤο πολύ σκληρό νερό μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο για έκζεμα στη βρεφική ηλικία, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου King’s College στο Λονδίνο. Όπως έδειξε, η ζωή σε σπίτι όπου το νερό είχε υψηλή σκληρότητα αυξάνει κατά περισσότερο από 80% τον κίνδυνο να παρουσιάσει ένα μωρό δερματικό έκζεμα, το οποίο προκαλεί ξηρότητα, φλεγμονή και έντονο κνησμό (φαγούρα) στο δέρμα.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, εξειδικευμένος στην Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική, το δερματικό έκζεμα είναι πολύ συνηθισμένο, αφού προσβάλλει περίπου ένα στα πέντε βρέφη. Οι παράγοντες που το πυροδοτούν πιστεύεται ότι είναι η διαταραχή στο φραγμό του δέρματος και το ξηρό δέρμα, που εν μέρει οφείλονται σε γενετική προδιάθεση.

Καρκίνος του παχέος εντέρου:Tα πρώιμα συμπτώματα

paxienteroΟ καρκίνος του παχέος εντέρου εμφανίζεται όταν οι σχηματίζονται όγκοι στην εσωτερική επένδυση του παχέος εντέρου. Είναι ένας καρκίνος με αρκετά μεγάλη συχνότητα εμφάνισης τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες.

Τις πιο πολλές φορές, ο καρκίνος του παχέος εντέρου αρχίζει με μικρές, μη-καρκινικές (καλοήθεις) μάζες κυττάρων, που ονομάζονται αδενωματώδεις πολύποδες. Με τον καιρό ορισμένοι από αυτούς τους πολύποδες εξελίσσονται σε καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου.

Ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου αυξάνεται μετά την ηλικία των 50 ετών. Έχετε επίσης περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσετε καρκίνο στο παχύ έντερο, αν έχετε πρώτα πολύποδες του παχέος εντέρου, οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου, ελκώδη κολίτιδα, ή νόσο του Crohn, αν ακολουθείτε μια χρόνια διατροφή πλούσια σε λιπαρά, ή αν καπνίζετε.

Κάπνισμα: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να το κόψετε, σύμφωνα με την επιστήμη

smoking Η καλύτερη στρατηγική για να σταματήσει κανείς το κάπνισμα, είναι να μην το κάνει σιγά-σιγά, αλλά «μιά κι έξω», σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη δείχνει ότι όσοι προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα σταδιακά, μειώνοντας λίγο-λίγο τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζουν, έχουν λιγότερες πιθανότητες να το κόψουν τελικά, σε σχέση με όσους το "κόβουν μαχαίρι".

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τη δρα Νικολά Λίντσον-Χόουλι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Annals of Internal Medicine", πραγματοποίησαν μια συγκριτική δοκιμή με περίπου 700 καπνιστές που ήθελαν να το κόψουν.

Τροφές που καταπραΰνουν έναν πονοκέφαλο

ponokefalos diatrofiΌταν ταλαιπωρήστε από έναν πονοκέφαλο, υποθέτουμε πώς σβήνετε τα φώτα, παίρνετε ένα παυσίπονο και ξαπλώνετε μέχρι να περάσει. Το ξέρατε όμως ότι ορισμένα τρόφιμα μπορεί να σας διευκολύνουν και γιατί όχι να απαλύνουν ή και να προλάβουν τον πονοκέφαλο; Προσθέστε λοιπόν τα παρακάτω τρόφιμα στη λίστα με τα ψώνια σας!

Ψητή πατάτα

Η ψητή πατάτα φαίνεται πώς θα γίνει σύμμαχός σας, ειδικά αν για τον πονοκέφαλό σας ευθύνεται το αλκοόλ.

Τρώμε καρκίνο!

katsarosΣε πολλά κείμενα μας(στο site αλλά και στα βιβλία μου) σας έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καρκινογόνες τροφές ή τις καρκινογόνες…συνήθειες (πχ η πολύωρη ομιλία στο κινητό). Έρχεται τώρα και η παρακάτω ανακοίνωση του Dr.Νίκου Κατσαρού, προέδρου του ΕΦΕΤ, να μας επιβεβαιώσει και ν’ ανοίξει τα μάτια του καταναλωτικού κοινού για τους διατροφικούς κινδύνους σε σχέση με τον καρκίνο, που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας!

Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας παραθέσω αυτό:

Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές…30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες.

Αρρυθμία καρδιάς: Με ποια μορφή καρκίνου συνδέεται

arytmies3Μία από τις πιο συχνές μορφές αρρυθμίας είναι η κολπική μαρμαρυγή. Η κολπική μαρμαρυγή προκαλείται από καρδιακή ανεπάρκεια, στεφανιαία νόσο, υπέρταση, μυοκαρδιοπάθειες κ.α., ενώ η συχνότητα εμφάνισής του αυξάνεται όσο αυξάνεται και η ηλικία.

Οι γυναίκες που πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή, ενδέχεται να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Σελίδα 2 από 70

igrevena.gr

fournos

s designer

Nosiliasi

diafimisi

Ο καιρός...

diafimisi

kakousios

tsiouras

evaggelos

Επισκεψιμότητα

26494
TodayToday38
YesterdayYesterday156
This_WeekThis_Week38
This_MonthThis_Month3176
All_DaysAll_Days26494

psonizo ellinika

diafimisi

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γρεβενά 

Giataki

apolimantiki

paragogos

Αναζήτηση Τηλεφώνου


diafimisi

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

typoekdotiki

Go to top