potika

karta_grammenos

sfragides

makridis_giatros

katigoria ditiki makedoniaΤα νέα της Δυτικής Μακεδονίας

ΦΤΩΧΕΙΑ4Η κοινωνική συνοχή και η ανακούφιση των ανθρώπων που βιώνουν συνθήκες φτώχειας αποτελεί μια από τις κυρίαρχες προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας/Αντιπεριφέρεια Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής υλοποιεί το συγχρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την ονομασία "Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους" (ΤΕΒΑ).

Το ΤΕΒΑ συμβάλλει στην επίτευξη του ειδικού στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών φτώχειας, παρέχοντας μη οικονομική βοήθεια στους απόρους με επισιτιστική ή/και βασική υλική

Περισσότερα...

botana4Ομάδες Αλβανών εισέρχονται με μουλάρια η πεζή στην ορεινή περιοχή του Γράμμου, της Ιεροπηγής Καστοριάς αλλά και στο Βροντερό της Πρέσπας Φλώρινας

και "κουρεύουν" τεράστιες εκτάσεις με τσάι και άλλα σπάνια αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά, που σε κάποιες περιπτώσεις συναντώνται ως μοναδική χλωρίδα στις παραπάνω περιοχές.

Ομάδες Αλβανών εισέρχονται με μουλάρια η πεζή στην ορεινή περιοχή του Γράμμου, της Ιεροπηγής Καστοριάς αλλά και στο Βροντερό της Πρέσπας Φλώρινας και "κουρεύουν" τεράστιες εκτάσεις με τσάι και άλλα σπάνια αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά, που σε κάποιες περιπτώσεις συναντώνται ως μοναδική χλωρίδα στις παραπάνω περιοχές.

Περισσότερα...

kikilias2«Το πρώτο μέλημα της ΝΔ όταν έλθει στην εξουσία θα είναι πάση θυσία η μείωση της φορολογίας με την ταυτόχρονη μείωση των δαπανών του κράτους» σημείωσε απο τη Κοζάνη όπου βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «κύριος στόχος είναι η έμφαση στις μικρές αλλά και μεγάλες επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα» μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στον ιδιωτικό τομέα χαρακτηρίζοντάς τον «ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας που εξαιτίας της υπερφορολόγησης αγκομαχεί» και υπογράμμισε ότι σήμερα, «ό,τι και εάν πράξεις, σχεδόν τα ίδια ή και παραπάνω στα παίρνει το κράτος».

Περισσότερα...

mitsotakiskozΜιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από λίγο, από το ορυχείο Αμυνταίου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως “ήρθα εδώ

στο ορυχείο και βλέπω μια πολύ σημαντική ζημιά. Προτεραιότητά θα πρέπει να είναι η διερεύνηση αιτιών μέσα από όλες τις επιτροπές που έχουν συσταθεί, αλλά και η άμεση μετεγκατάσταση των Αναργύρων, η οποία, ενώ έχει αποφασιστεί από το 2011 δεν έχει προχωρήσει. Η μετεγκατάσταση είναι πλέον επιτακτική ανάγκη καθώς κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Περισσότερα...

mitsotakis dei adΣε συνέχεια της μεγάλης κατολίσθησης στο Ορυχείο Πεδίου Αμυνταίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ Α.Ε. και τις καταστροφικές επιπτώσεις της στη γειτονική Τοπική Κοινότητα Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές την Τετάρτη 14.06.2017 και ώρα 14:30, προκειμένου να έχει προσωπική γνώση της κατάστασης και να λάβει την απαραίτητη ενημέρωση.

Περισσότερα...

astinomiko meΚαταργήσεις αρκετών αστυνομικών υπηρεσιών έφερε στη Δυτική Μακεδονία η Αναδιάταξη, Αναδιοργάνωση, Σύσταση και Λειτουργία των Περιφερειακών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από τις 8 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι η συνολική δύναμη της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα. Αριθμεί περί τους 1.950 αστυνομικούς στο οργανόγραμμά της και παρουσιάζει μία μικρή μείωση, περίπου κατά 20-25 αστυνομικούς. Μία νέα αστυνομική υπηρεσία που δημιουργήθηκε, η οποία όντως έλλειπε και η ίδρυσή της αποτελούσε χρόνιο αίτημα, είναι το Τμήμα Μεταγωγών Γρεβενών. Θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των φυλακών του Φελλίου προς τα δικαστήρια. Προσωρινή έδρα του Τμήματος Μεταγωγών είναι η Κρανιά Γρεβενών, μέχρι την κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου, οπότε και θα μετακομίσει. Στη δύναμή του προβλέπονται 37 αστυνομικοί.

Περισσότερα...

gioylekas5Εκδόσεις Μένανδρος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Π.Γκιουλέκα “Ο Μακεδονικός Αγώνας 1903-1908. Από τις εφημερίδες της εποχής”. Πρόκειται για έναν αφιερωματικό τόμο 600 σελίδων, βασισμένο στα δημοσιεύματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής που αναφέρονται στα τραγικά γεγονότα στην Μακεδονία.

Το βιβλίο στηρίζεται στο προσωπικό αρχείο του Κ.Γκιουλέκα, που αποτελείται από 450 πρωτότυπες  εφημερίδες εκείνης της εποχής. Η έκδοση εμπλουτίζεται με ντοκουμέντα του Μακεδονικού Αγώνα, δηλαδή ανέκδοτες φωτογραφίες και έντυπα, αποσπάσματα από αναμνήσεις και απομνημονεύματα Μακεδονομάχων και κάποια «αδημοσίευτα» ρεπορτάζ του συγγραφέα από συναντήσεις του με πρόσωπα που σχετίζονται με τον Αγώνα για την Μακεδονία.

Περισσότερα...

anergia1234Η στασιμότητα στην οικονομία εξανέμισε τη δυναμική για τη μείωση της ανεργίας. Έτσι, στο 22,5% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, από 22,9% τον Φεβρουάριο 2017 και έναντι 23,8% τον Μάρτιο πέρυσι.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.068.469 άτομα, ενώ παραμένει το πρόβλημα της αύξησης της ανεργίας, λόγω απολύσεων, σε άτομα που προσεγγίζουν την ηλικία συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 74.515 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2016 (μείωση 6,5%) και κατά 19.400  άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2017 (μείωση 1,8%).

Περισσότερα...

kasapidhs5Αθρόες εισαγωγές τεράστιων ποσοτήτων αιγοπρόβειου γάλακτος και αθέμιτες πρακτικές ελληνοποιήσεων εις βάρος της εγχώριας παραγωγής και των Ελλήνων κτηνοτρόφων καταγγέλλουν εκπρόσωποι συλλογικών φορέων των κτηνοτρόφων της χώρας. Το φαινόμενο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με αφορμή και τη συστηματική και μεθοδευμένη μείωση των τιμών παραγωγού, εξαιτίας των αθρόων εισαγωγών γάλακτος που δείχνουν πλέον ότι είναι ανεξέλεγκτες.

Περισσότερα...

karypidhs1 409x260Ο περιφερειάρχης  Θ. Καρυπίδης εμφανώς "στριμωγμένος" και στην γωνία από τις δυσμενείς πολιτικές  εξελίξεις σε ότι αφορά την ΔΕΗ και από το σφυροκόπημα που δέχεται από το σύνολο της αντιπολίτευσης για τις υποσχέσεις που έδινε στο παρελθόν και σήμερα

τις έχει ξεχάσει, προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση προσπαθώντας να ξεδιπλώσει το αφήγημα των ΜΜΕ που τον πολεμούν και που έχουν γίνει "μικρόφωνα της αντιπολίτευσης και με ψευδείς ειδήσεις" υποστηρίζοντας το ρόλο της. Μίλησε μάλιστα και για ΜΜΕ που "κατέχει η αντιπολίτευση". (κλικ εδω βιντεο).

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 14

igrevena.gr

fournos

lolas4

s designer

Nosiliasi

diafimisi

Ο καιρός...

diafimisi

kakousios

tsiouras

evaggelos

psonizo ellinika

diafimisi

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γρεβενά 

Giataki

apolimantiki

paragogos

Αναζήτηση Τηλεφώνου


diafimisi

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

typoekdotiki

Go to top